«Το ιταλικό δημόσιο και η τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας αποφάσισαν να πουλήσουν μέρος της ακίνητης περιουσίας» του δημοσίου, αναφέρει η Wall Street Journal.

 

Πρόκειται για 350 μέγαρα, κάστρα, πρώην φυλακές και αποθήκες και η αξία της πρώτης αυτής πώλησης της δημόσιας περιουσίας υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ.

 

Στη λίστα των προς πώληση ακινήτων συμπεριλαμβάνεται το μέγαρο Palazzo Diedo στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας (19 εκατ. ευρώ), το μέγαρο Bolis Gualdo που βρίσκεται σε κεντρική οδό του Μιλάνου (31 εκατομμύρια) όπως και το κάστρο Ορσίνι, που οικοδομήθηκε το 1270 και βρίσκεται στο Σοριάνο Σουλ Τσιμίνο της κεντρικής Ιταλίας.

 

Σύμφωνα, με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Ιταλίας, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας της χώρας που μπορεί άμεσα να περάσει σε χέρια ιδιωτών, αγγίζει τα σαράντα δυο δισεκατομμύρια ευρώ.


«Aν το ποσό αυτό κατέληγε άμεσα στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών, το δημόσιο χρέος της χώρας, θα μπορούσε να μειωθεί τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες», αναφέρει η εφημερίδα.