Να υπαχθεί ο κλάδος τουριστικού λεωφορείου υπό την εποπτεία του Υπουργείου Μεταφορών, ζήτησε για άλλη μια φορά η Γενική Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) από τον υπουργό Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας με τον υπουργό.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η απελευθέρωση των χερσαίων οδικών επιβατικών μεταφορών. Ο κ. Χατζηδάκης αφού ανέλυσε το χρονοδιάγραμμα που θέλει να πετύχει το υπουργείο και τις φάσεις που θα περιλαμβάνει η απελευθέρωση, τόνισε πως θα υπάρξει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. «Σκοπός, είναι μέχρι το 2015, να λειτουργεί η αγορά χωρίς κανέναν περιορισμό» τόνισε ο υπουργός. 


Ακόμη, το Ηλεκτρονικό Αναγνώσιμο Σήμα των Ειδικών Τουριστικών Λεωφορείων με φορέα χορήγησης της ΓΕΠΟΕΤ, βρίσκεται στο τελικό στάδιο των υπογραφών και το μέτρο αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ Μάριος Τριβυζάς, αναφέρθηκε στην «τραγική» κατάσταση των τουριστικών επιχειρήσεων λόγω της έλλειψης ρευστότητας και ζήτησε από τον κ. Χατζηδάκη να κάνει ό,τι μπορεί για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, για τη ρύθμιση δανείων όπου αυτό απαιτείται, καθώς και για τις εκκρεμείς οφειλές του Δημοσίου προς τους επιχειρηματίες του κλάδου, τόσο για τις επιδοτήσεις ανανέωσης στόλου όσο και για λοιπά ζητήματα.