Κυρώσεις σε ΔΕΚΟ που δεν δημοσιοποιούν οικονομικά στοιχεία προαναγγέλει το ΥΠΟΙΚ

Κυρώσεις σε ΔΕΚΟ που δεν δημοσιοποιούν οικονομικά στοιχεία προαναγγέλει το ΥΠΟΙΚ
Με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει πως οι δημόσιοι φορείς που δεν θα υποβάλλουν στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα τους, θα υποστούν κυρώσεις όπως η δέσμευση των εσόδων από τον τακτικό προϋπολογισμό ή ακόμα και παύση όλου του ΔΣ του φορέα.


Αναλυτικά, σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι δημόσιοι οργανισμοί οφείλουν να καταρτίσουν και να αποστείλουν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2012 τα εξής:

• οικονομικό απολογισμό έτους 2011 μέσω Ο.Π.Σ., συνοδευόμενο από τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις (Ισολογισμός, Αποτελέσματα Χρήσεως κ.λ.π.), σύμφωνα με το ΕΛ.Γ.Λ.Σ. ή και τα Δ.Π.Χ.Π. (με e-mail και ταχυδρομικά).

• έκθεση πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου έτους 2011 και την έκθεση ή το πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή καθώς και αντίγραφο πρακτικού της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (με e-mail και ταχυδρομικά).

Σημειώνεται ότι τα Ν.Π.Ι.Δ. που τηρούν Γ΄ Κατηγορίας βιβλία αλλά βάσει καταστατικού δεν συγκαλούν Γενικές Συνελεύσεις Μετόχων, θα αποστείλουν μόνο τις εγκεκριμένες από την διοίκηση ή το αρμόδιο διοικητικό όργανο, ετήσιες οικονομικές τους καταστάσεις, εγκεκριμένες από ορκωτό ελεγκτή.

• τον οικονομικό απολογισμό του πρώτου εξαμήνου έτους 2012 μέσω Ο.Π.Σ.,

• την πιθανή εκτέλεση του οικονομικού προϋπολογισμού έτους 2012 μέσω Ο.Π.Σ.,

• το σχέδιο του οικονομικού προϋπολογισμού έτους 2013 μέσω Ο.Π.Σ., καθώς και την εισηγητική έκθεση τεκμηρίωσής του.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο