Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσφυγής σε πλήρες πακέτο διάσωσης ούτε η ίδια η Ισπανία, είπε χθες βράδυ, ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν, σε συνέντευξη του στο Bloomberg.
«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα (σ.σ. δανεισμού) από ένα κράτος-μέλος (της ΕΕ). Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, η ισπανική κυβέρνηση δεν έχει προκαταλήψεις για το ζήτημα, αν και δεν έχει ληφθεί απόφαση για αυτό», είπε ο Ρεν στην διάρκεια συνέντευξης την οποία παραχώρησε στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Αν και αρχικά είχε απορρίψει το ενδεχόμενο, πλέον η Μαδρίτη δεν αποκλείει το να υποβάλλει ένα τέτοιο αίτημα στην ΕΕ, με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της δανειζόμενη από τις αγορές.

Στα τέλη του Ιουνίου η χώρα ήδη εξασφάλισε την έγκριση της ΕΕ για την προσεχή εκταμίευση ενός ποσού έως και 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, με αντάλλαγμα την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα και την δέσμευσή της να μειώσει το έλλειμμά της.