Σε άγνωστη λέξη τείνει να μετατραπεί η «απόδειξη» για τις περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία από τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ.

Υπάρχουν μάλιστα και περιοχές, όπου στο σύνολο των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν, βρέθηκαν σωρεία παραβάσεων.

Να σημειωθεί ότι ανάλογα ήταν τα ευρήματα ελέγχων που έγιναν από τον ΣΔΟΕ το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Καθίσταται πλέον υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας η φοροδιαφυγή, αφού σε περίοδο κρίσης, αντί αυτή να μειώνεται αυξάνεται και μάλιστα με δραματικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από τον ΣΔΟΕ, στο σύνολο πάνω από μία στις δύο επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν, ενώ υπάρχουν και περιοχές -κυρίως νησιά και προορισμοί με πολύ κόσμο το Καλοκαίρι- που τα ποσοστά αγγίζουν το 100%.

1.631 παραβάσεις


Συγκεκριμένα στις 1.631 ανέρχονται οι παραβάσεις που διαπίστωσε το ΣΔΟΕ σε σύνολο 707 ελέγχων που πραγματοποίησε από τις 10 έως τις 13 Αυγούστου σε τουριστικές περιοχές, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν 373 παραβάτες, ενώ το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 52,76%. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή η Λευκάδα (100%), η Βόρεια και Κεντρική Εύβοια (86,36%) και η Ρόδος (82,05%).

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ οι έλεγχοι όχι μόνο δεν θα ατονήσουν αλλά θα ενταθούν για όλο το διάστημα του Καλοκαιριού.

 

Πηγή: Ημερισία