current views are: 1

16 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση13:12

Νέες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα των ΔΕΚΟ

Νέος γύρος περικοπών αρχίζει στις λειτουργικές δαπάνες των ΔΕΚΟ.

Δημοσίευση 13:12’
αρθρο-newpost

Νέος γύρος περικοπών αρχίζει στις λειτουργικές δαπάνες των ΔΕΚΟ.

Νέος γύρος περικοπών αρχίζει στις λειτουργικές δαπάνες των ΔΕΚΟ.
Σύμφωνα με το Έθνος, το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο κατάρτισης του σχεδίου μείωσης των κρατικών δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013 – 2014 προσανατολίζεται στην εξοικονόμηση δαπανών ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ από τους δημόσιους φορείς. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου και στις ΔΕΚΟ, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων έως και 30% σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς θα καταργηθούν πολλά επιδόματα, όπως έγινε πέρυσι για τους υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα (υπουργεία) αλλά και των ΟΤΑ.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι για να ισχύσει το ενιαίο μισθολόγιο σε οργανισμούς και φορείς, θα πρέπει πρώτα να καταργηθούν οι κανονισμοί εργασίας που βρίσκονται σήμερα σε ισχύ. Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει το Έθνος, σχεδιάζεται και νέα μείωση λειτουργικών δαπανών σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, η οποία υπολογίζεται στο 30% για την επόμενη διετία.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου στους δημόσιους οργανισμούς προκειμένου να καταρτίσουν και να αποστείλουν στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα τους, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.


σχετικα αρθρα