Συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες αρχίζει ο πρωθυπουργός ενόψει των κρίσιμων επαφών που θα έχει στο Βερολίνο με τους κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών σήμερα με σκοπό να συγκεκριμενοποιηθεί η στρατηγική της χώρας μας σε Βερολίνο και Παρίσι. Για αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται στις κρίσιμες επαφές του με την ηγεσία της Ευρωζώνης από τον υπουργό ΥΠΟΙΚ, Γιάννη Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Πρώτος στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να ανακτήσει η χώρα μας την χαμένη της αξιοπιστία στο εξωτερικό και να τεθεί επί τάπητος το θέμα της επιμήκυνσης για την δημοσιονομική προσαρμογή. Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει επιμήκυνση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος από δύο σε τέσσερα χρόνια, έως το 2016.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς θα προσπαθήσει να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους για την αποφασιστικότητα της παρούσας κυβέρνησης σχετικά με τις δεσμεύσεις της χώρας αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν.