Η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη μόνο αν παραβιάσει όλες τις δεσμεύσεις της και δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα εκτιμά ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, ενώ δήλωσε πεπεισμένος ότι η χώρα θα προσπαθήσει να διπλασιάσει της προσπάθειες και να πετύχει τους στόχους.

 

Σε συνομιλία του με Αυστριακούς δημοσιογράφους, ο Γιούνκερ επανέλαβε ότι τεχνικά θα ήταν εφικτή μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη ωστόσο πολιτικά δεν θα ήταν δυνατή και θα συνδεόταν με ανυπολόγιστους κινδύνους.

Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει έξοδος της Ελλάδας εκτός και αν η χώρα, όπως λέει, παραβιάσει όλες τις δεσμεύσεις της και δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Μάλιστα , όπως δήλωσε, πιστεύει ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της και να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να υποθέσει κανείς ότι μπορεί να υλοποιηθεί το σενάριο εξόδου.

Ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ χαρακτήρισε «ανευ νοήματος» τις δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ περί αποβολής από την ευρωζώνη χωρών - μελών που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

«Χρειάζεται να έχουμε τη δυνατότητα να διώξουμε κάποιον εκτός της νομισματικής ένωσης... τις χώρες που δεν εμμένουν στις δεσμεύσεις τους», είχε αναφέρει το περασμένο Σάββατο ο αντικαγκελάριος και υπουργΌς Εξωτερικών της Αυστρίας Μίχαελ Σπιντελέγκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kurier».