Σε διασταυρώσεις στοιχείων θα προχωρήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε να εντοπίσει όσους φορολογούμενους δεν υπέβαλαν δήλωση ή απέκρυψαν εισοδήματα. 

 

Μάλιστα, χθες, το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε σχετική εγκύκλιο προς όλες τις εφορίες, με την οποία ζητά να σταλούν στην ΓΓΠΣ, έως τις 31 Αυγούστου το αργότερο,  όλες οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν στις εφορίες χειρόγραφα ή ταχυδρομικά. 

 

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο σημειώνεται πως όλες οι φορολογικές δηλώσεις που βρίσκονται στις ΔΟΥ ή έχουν ταχυδρομηθεί από τους φορολογούμενους και παραμένουν στο ταχυδρομείο θα πρέπει να αποσταλούν στην ΓΓΠΣ για καταχώριση και εκκαθάριση μέχρι το τέλος Αυγούστου.

 

Επίσης, διευκρινίζεται ότι θα πρέπει οι προϊστάμενοι των εφοριών να μεριμνήσουν για την άμεση παραλαβή των δηλώσεων που βρίσκονται σήμερα στα ταχυδρομεία. Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται πως μετά τις 31 Αυγούστου θα αρχίσουν έλεγχοι από τη ΓΓΠΣ για όσους δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση.

 

Υπενθυμίζεται ότι η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος συνεπάγεται, ειδικά για τη φετινή χρονιά την επιβολή πρόσθετου φόρου ίσου με το 2,5% του ετησίου εισοδήματος του παραβάτη, πέραν των λοιπών διοικητικών κυρώσεων που προβλέπει εδώ και πολλά χρόνια η ισχύουσα νομοθεσία.