Η προσαρμογή των επιτοκίων των δανείων διάσωσης από τους πιστωτές της Ελλάδας είναι πιθανή, σύμφωνα με τον γερμανό βουλευτή, Νόρμπερτ Μπάρτλε, εκπρόσωπο για τη δημοσιονομική πολιτική του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, ο κ. Μπάρτλε τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει τους στόχους της και πρόσθεσε ότι μόνο μικρές αλλαγές, όπως τα επιτόκια, είναι νοητές. 


Από την άλλη πλευρά, μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των κυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μίχαελ Μάιστερ δηλώνει σχετικά: «Αν οι παραχωρήσεις σημαίνουν περισσότερα χρήματα, τότε η απάντησή μας είναι ένα ξεκάθαρο όχι. Το συνολικό ύψος του πακέτου βοήθειας δεν μπορεί να αυξηθεί. Μέσα στο σημερινό πλαίσιο όμως θεωρώ δυνατές ορισμένες προσαρμογές, όσον αφορά για παράδειγμα ποιά μέτρα θα έχουν προτεραιότητα έναντι άλλων ή με ποιόν ακριβώς τρόπο θα υλοποιηθούν. Μπορούμε να τα συζητήσουμε όλα αυτά. (…).

Επίσης, ο γερμανός πολιτικός δεν αποκλείει και μία επιτάχυνση πληρωμών από την πλευρά των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση ότι συμφωνεί με αυτό και το ΔΝΤ. Πάντως «ένα πράγμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: όλες οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήσαμε πρέπει να γίνουν» τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των χριστιανοδημοκρατών.