Οι εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχουν αυξημένο φόρτο εργασίας, εξαιτίας της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, γι' αυτό τον λόγο εκπρόσωπος της Τράπεζας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσληφθούν 40 πρόσωπα. Ωστόσο, το συνδικάτο των εργαζομένων της ΕΚΤ προβλέπει ότι οι προσλήψεις αυτές δεν θα είναι αρκετές. 

 

Το συνδικάτο Ipso, το μόνο που αναγνωρίζεται στην ΕΚΤ και αντιπροσωπεύει περισσότερους από το 40% των 2.600 μισθωτών της (από τους οποίους 1.200 είναι μόνιμοι υπάλληλοι), διαμαρτύρεται εδώ και πολλούς μήνες για την υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών και για υπερβολικό φόρτο εργασίας. 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, είχε αναγνωρίσει τον Ιούλιο πως υπάρχει υπερβολικός φόρτος δουλειάς και είχε υποσχεθεί ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα. 

 

Δεν είναι σίγουρο πως οι προσλήψεις που ανακοινώθηκαν σήμερα αρκούν στο συνδικάτο. Τον Ιούλιο το Ipso είχε αναφερθεί σε συζητήσεις για πρόσληψη 50 ως 60 προσώπων και είχε χαρακτηρίσει τότε τον αριθμό αυτό «το ελάχιστο» απαιτώντας να «αναθεωρηθεί πλήρως» η κατάσταση.