Θα δοθεί τελικά παράταση στην Ελλάδα, εκτιμά η φλαμανδόφωνη εφημερίδα De Standaard, αλλά όχι το αμέσως επόμενο διάστημα. 

 

Σύμφωνα με την ανάλυση της εφημερίδας, με τίτλο «Η ευρωκρίση επιστρέφει», η Ελλάδα θα συγκεντρώσει εκ νέου τα φώτα της δημοσιότητας τις επόμενες εβδομάδες, καθώς εξακολουθεί να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις εξελίξεις.

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι το μέλλον για την Ελλάδα προβλέπεται ζοφερό, καθώς η χώρα δεν έχει καταφέρει ακόμη να απεμπλακεί από το σπιράλ περικοπών-ύφεσης και συσσώρευσης χρεών.

 

Επίσης προσθέτει ότι η Ελλάδα αναζητά απεγνωσμένα επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αφού σε αντίθετη περίπτωση, η κατάσταση θα καταστεί ανεξέλεγκτη και θα χρειαστούν ακόμα περισσότερα χρήματα.

 

Ωστόσο, η σκέψη και μόνο για χορήγηση ενός τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη για πολλές βορειοευρωπαϊκές χώρες, συμπληρώνει η De Standaard.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιμήκυνση του προγράμματος αποτελεί τη λιγότερο δαπανηρή λύση και υπογραμμίζει ότι οι δανειστές θα πρέπει να δείξουν περισσότερη υπομονή.

 

Σε άλλο σημείο, η εφημερίδα εκτιμά ότι η Γερμανία θα κάνει δεκτό το αίτημα της Ελλάδας με «βαριά καρδιά», καθώς είναι εξαιρετικά επιφυλακτική, εξαιτίας των αρνητικών δημοσιευμάτων γιια τη χώρα, αλλά και των δηλώσεων του γερμανού υπουργού εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, μετά τη συνάντηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. 

 

Εν κατακλείδι, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η απόφαση για επιμήκυνση δεν θα ληφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Έτσι, οι συναντήσεις του έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αυτή την εβδομάδα θα έχουν περισσότερο διερευνητικό χαρακτήρα, ενώ οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την έκθεση της τρόικας για την πορεία του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος.