Η ισπανική κυβέρνηση πρόκειται να αυξήσει από 400 σε 450 ευρώ το βοήθημα στους ανέργους που χορηγείται σε όσους έχουν ξεπεράσει το διετές δικαίωμα σε επίδομα ανεργίας και έχουν υπό την μέριμνά τους τουλάχιστον δύο μέλη της οικογένειάς τους--μέτρο που αναμένεται να μετριάσει ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα, δεδομένου ότι το ένα τέταρτο του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

 

Το μέτρο αυτό θα εγκριθεί την ερχόμενη Παρασκευή από το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο παρεμπιπτόντως θα εγκρίνει και τα μέτρα για την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας.

Σήμερα, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία ανέλυσε με τους υπουργούς Εργασίας Φάτιμα Μπάνιεθ και Εθνικής Οικονομίας Κριστόμπαλ Μοντόρο, τη μεταρρύθμιση του σχεδίου αυτού, το οποίο θα φέρει την ονομασία Prepara (σ.σ. λογοπαίγνιο με τις λέξεις 'προετοιμασία' και 'ανεργία' [paro]), το οποίο θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 16 Αυγούστου, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι ανέμενε την προτεραία της εκπνοής της ισχύος του μέτρου, στις 15 Αυγούστου, για να ανακοινώσει την παράταση της χορήγησης της βοήθειας των 400 ευρώ στους ανέργους, ένα μέτρο που είχε θεσπίσει η προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση.