Τον φάκελο με 475 μεγαλοστελέχη τραπεζών που δεν υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία τρία χρόνια αλλά και για 1.725 πρόσωπα που διατηρούν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες συνολικά υπερβαίνουν τα 3 δισ. ευρώ, ανοίγει ο οικονομικός εισαγγελέας.

Ο Γρ. Πεπόνης διέταξε προκαταρκτική έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, έρευνα την οποία θα πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ που καλείται να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα για όλα τα παραπάνω πρόσωπα, καθώς και να εντοπίσει εκείνους που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που διατηρούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Το θέμα αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι 475 μεγαλοστελέχη τραπεζών με υψηλά εισοδήματα έως 200.000 ευρώ δεν κατέθεσαν φορολογικές δηλώσεις για τα οικονομικά έτη 2009 - 2010 και 2011.

Το άρθρο ανέφερε ότι το ΣΔΟΕ θα παρέδιδε τα ονόματα των στελεχών την περασμένη Δευτέρα στις αρμόδιες ΔΟΥ με την εντολή να κληθούν το αργότερο έως τις 10 Σεπτεμβρίου του 2012 να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις και να πληρώσουν αμέσως τους αναλογούντες φόρους και πρόστιμα.

 

Πηγή: Ημερισία