«Βουλιάζει» η βιοτεχνία της Θεσσαλονίκης, καθώς από τις αρχές του 2012 μέχρι και σήμερα έχουν βάλει λουκέτο 1.250 επιχειρήσεις, με τις ατομικές επιχειρήσεις να αποτελούν τον αδύναμο κρίκο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΒΕΘ (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης). 

 

Ειδικότερα, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, 998 ατομικές επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά. 

 

Η ζοφερή κατάσταση που αποτελεί συνέχεια του 2011, όποτε κατά το αντίστοιχο διάστημα (1η Ιανουαρίου έως 22 Αυγούστου) διεγράφησαν από το μητρώο του ΒΕΘ 1.269 επιχειρήσεις, προοιωνίζει για μία καθόλα δυσάρεστη συνέχεια έως το τέλος του έτους.


Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη βιοτεχνική κοινότητα, είναι το γεγονός ότι από το σύνολο των διαγραφέντων επιχειρήσεων, από το μητρώο του ΒΕΘ, το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου του τρέχοντος έτους, οι 821 κρίθηκαν ασύμφορες, ενώ ένα χρόνο πριν ο αριθμός ήταν 726 επιχειρήσεις. Κατά συνέπεια οι επιχειρήσεις που κρίθηκαν ασύμφορες φέτος είναι αυξημένες κατά 13% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

 

Το παζλ της αρνητικής κατάστασης που επικρατεί στο βιοτεχνικό κόσμο συμπληρώνει το γεγονός ότι κατά την εξεταζόμενη περίοδο 465 επιχειρήσεις ενεγράφησαν στα μητρώα του ΒΕΘ, όταν ένα χρόνο πριν έναρξη έκαναν 522.