Καμία απόφαση για βοήθεια προς την Ελλάδα δεν θα ληφθεί πριν τον Οκτώβριο, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, σε συνέντευξή του στο RTL, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.«Να περιμένουμε πρώτα την αξιολόγηση της τρόικας που αφορά την πορεία των μεταρρυθμίσεων», σημείωσε ο κ. Γιουνκέρ. 

«Μόλις έχουμε την έκθεση τότε θα είμαστε σε θέση να πάρουμε αποφάσεις», πρόσθεσε ο κ. Γιουνκέρ. «Πάντως δεν θα υπάρξουν αποφάσεις πριν τον Οκτώβριο», υπογράμμισε.


Την ίδια ώρα, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι την Παρασκευή στη συνάντηση που θα έχει με τον Αντώνη Σαμαρά δεν θα πρέπει να αναμένονται αποφάσεις για την Ελλάδα, καθώς πρέπει πρώτα να δημοσιοποιηθεί η έκθεση της τρόικας. 


Νωρίτερα, ο εκρπόσωπος της Κομισιόν, Σάιμον Ο Κόνορ, αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας.
 

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να συνεχίσει την αξιολόγηση του προγράμματος. 


«Στη βάση της αξιολόγησης της τρόικας, το Eurogroup θα είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις, σχετικά με τέτοιου είδους ζητήματα», υπογράμμισε.