Το ενδιαφέρον του κινέζου επιχειρηματία, Γιανγκ Γκι, για επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας παραμένει. 

 

Ο επιχειρηματίας, μιλώντας μετά τη συνάντησή του με τον κύπριο υπουργό Συγκοινωνιών, Ευθύμιο Φλουρέντζο, δήλωσε ότι δεν έχει τερματιστεί το ενδιαφέρον του για την επένδυση. Επίσης, ο κ. Γκι τόνισε πως θεωρεί την Κύπρο ως την πιο κατάλληλη περιοχή για επενδύσεις.

 

Ανέφερε ακόμη πως όταν ξεκαθαρίσει το θέμα με την υπόθεση του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια κι εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα επανέλθει.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γιανγκ Γκι εξήγησε ότι η εταιρεία του αναγκάστηκε να αποσύρει το ενδιαφέρον της για την επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε γύρω από την φερόμενη εμπλοκή του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του προέδρου Χριστόφια στην επένδυση.

   
Πρόσθεσε ότι στην Κίνα εκδόθηκε δικαστικό διάταγμα με το οποίο η εταιρεία του συμπεριελήφθη στον κατάλογο των υπό διερεύνηση εταιρειών για εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς.

   
Ο υπουργός Συγκοινωνιών τόνισε ότι είναι στο χέρι της Κύπρου να ξεκαθαρισθεί το ζήτημα με τη διεξαγωγή της έρευνας για τον τέως διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του προέδρου Χριστόφια το ταχύτερο δυνατό και ανακοίνωσε ότι αύριο θα διορισθεί ερευνών λειτουργός.