Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι στο 90%, σύμφωνα με τη Citigroup, η οποία εκτιμά ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

 

Το ποσοστό του 90% η επενδυτική των ΗΠΑ το δίνει από τα τέλη Ιουλίου, όμως τότε προέβλεπε ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες.

 

Ακόμη, οι αναλυτές της Citigroup προειδοποιούν ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και η αδύναμη οικονομία της περιφέρειας θα οδηγήσει σε νέες υποβαθμίσεις μέσα στα επόμενα 2 ή 3 τρίμηνα.

 

Επιπλέον, όσον αφορά στην Ελλάδα, η επενδυτική σημειώνει ότι συνεχίζει να έχει έλλειμμα και ο περισσότερος χρόνος θα σήμαινε περισσότερη χρηματοδότηση, καταρρίπτοντας έτσι τα επιχειρήματα του Αντώνη Σαμαρά, που σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ζήτησε περισσότερο χρόνο, αλλά όχι περισσότερα χρήματα.

 

«Παραμένουμε απαισιόδοξοι για την κρίση στην Eυρωζώνη. Το βασικό μας σενάριο είναι για μια παρατεταμένη οικονομική αδυναμία και αναταραχές στις χρηματοοικονομικές αγορές των περιφερειακών χωρών, που θα οδηγήσουν σε μια νέα ύφεση στην ευρωζώνη συνολικά φέτος και την επόμενη χρονιά», επισημαίνουν οι αναλυτές της Citigroup.