Έως τις αρχές του 2015 εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι θα διαρκέσει η ύφεση στην Ελλάδα, αναθεωρώντας τις προβλέψεις του, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Ειδικότερα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα φτάσει κοντά στο 7% το 2012, στο 3,5% το 2013, στο 1,5% το 2014 και στο 0,5% το 2015. 


Παράλληλα, η διαμάχη του ΔΝΤ με την ΕΕ για το κούρεμα των ομολόγων του επίσημου τομέα εντείνεται, καθώς το Ταμείο θεωρεί τη διαδικασία αυτή αναγκαία για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

 
Χθες, στην έδρα του ΔΝΤ αποφασίστηκε η τρόικα να παραμείνει από τις 5 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, γεγονός που δείχνει την κρισιμότητα αυτής της επίσκεψης, ενώ κύκλοι της Ουάσινγκτον τονίζουν τη σημασία της έκθεσης της τρόικας για την ελληνική οικονομία, καθώς θεωρούν απαραίτητες κάποιες κινήσεις για την αναστροφή του κλίματος, όπως μια αποκρατικοποίηση ή  μια μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης. 
 

Τέλος, σχετικά με την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, η κυβέρνηση της χώρας κρίνει απαραίτητη τη διετή παράταση, χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για την τελευταία παραχώρηση των δανειστών μας, η οποία θα αφορά την παράταση το πολύ ενός χρόνου. 


Με πληροφορίες από kerdos.gr