Να εμμείνει στη σκληρή της στάση σχετικά με την Αθήνα καλεί ο ολλανδός υπουργός οικονομικών τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, σε άρθρο του στους γερμανικούς Financial Times. 

 

«Λέω στη γερμανική κυβέρνηση ότι το καλύτερο είναι να επιμείνουν στην αυστηρή τους θέση», υπογραμμίζει ο Jan Kees De Jager, ενώ προσθέτει ότι το Βερολίνο πρέπει να αρνηθεί πιθανή καθυστέρηση στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος λιτότητας.

 

«Το να καθυστερείς τις σωστές ενέργειες δεν βοηθά κανέναν, ούτε καν τους ίδιους τους Έλληνες», αναφέρει. 

 

Όσον αφορά στην Ολλανδία, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η βοήθεια της χώρας του δεν προσφέρεται χωρίς όρους. «Οι ολλανδοί και γερμανοί πολίτες έχουν λάβει πολύ δύσκολα μέτρα κι ακόμη τα εφαρμόζουν, ώστε να διατηρούν ηγιή τα δημόσια οικονομικά τους, γι' αυτό περιμένουμε το ίδιο αντάλλαγμα».

 

Ακόμη, ο ίδιος επισήμανε πως τυχόν καθυστέρηση του ελληνικού προγράμματος σημαίνει περαιτέρω αναβολή των μέτρων λιτότητας και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. 

 

«Εάν η καθυστέρηση σημαίνει ότι ο στόχος θα επιτευχθεί έναν χρόνο αργότερα, τότε θα περιμένουμε την απόφαση της τρόικας για την Ελλάδα», ανέφερε.