Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας, από τον μητρικό της γαλλικό όμιλο Credit Agricole, καθώς συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου.

 

Το πλειοψηφικό πακέτο της Εμπορικής Τράπεζας εδώ και επτά χρόνια βρίσκεται στα χέρια της Credit Agricole, ενώ πριν λίγο καιρό τρεις ισχυροί τραπεζικοί όμιλοι της Ελλάδας υπέβαλαν προσφορές για την απόκτηση της Εμπορικής, σύμφωνες με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

 

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής του νέου ιδιοκτήτη της Εμπορικής Τράπεζας θα αλλάξει τα δεδομένα του εγχώριου τραπεζικού χάρτη. Διαθέτοντας δίκτυο περίπου 340 καταστημάτων, 11 δισ. ευρώ καταθέσεις και χορηγήσεις 19 δισ. ευρώ, όποια τράπεζα βάλει κάτω από την ομπρέλα της την Εμπορική -μάλιστα ανακεφαλαιοποιημένη- θα αποκτήσει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, σε σχέση με τους υπόλοιπους τραπεζικούς ομίλους.
 

Oι τραπεζικοί όμιλοι που δεν θα καταφέρουν τελικά να αποκτήσουν την Εμπορική Τράπεζας θα στραφούν, όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις, στις εξελίξεις που συνδέονται με το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου, το οποίο θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο της διεκδίκησης από μεγάλους τραπεζικούς ομίλους.