"Είναι ίσως η μόνη αγορά τα τελευταία χρόνια, η αγορά των τηλεπικοινωνιών, που έχουμε σημαντικές μειώσεις τιμών", δήλωσε μεταξύ άλλων ο  Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΕΕΤΤ.


Αναλυτικά, με τη διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υπουργός δήλωσε:

«Συζητήσαμε με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων μια σειρά από ζητήματα αυτής της αγοράς. Για το ψηφιακό μέρισμα, για την μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα, για την λειτουργία το ανταγωνισμού. Και διαπιστώσαμε κάτι θετικό. Είναι ίσως η μόνη αγορά τα τελευταία χρόνια, η αγορά των τηλεπικοινωνιών, που έχουμε σημαντικές μειώσεις τιμών.

Μπορεί να εκπλήσσει κάποιους και το άκουσμα της λέξης μείωση, αλλά αν σκεφτούμε που ήταν το 2004 ή το 2010 οι τιμές της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, θα δούμε ότι υπάρχει πρόοδος.

Το άνοιγμα της αγοράς έφερε τον ανταγωνισμό και ο ανταγωνισμός βοήθησε τον καταναλωτή. Είναι κάτι θετικό που πρέπει να το κρατήσουμε και να το επεκτείνουμε και σε άλλες αγορές».


 Πηγή: euro2day