Στις αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η έκθεση της Τρόικα, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, επικαλούμενη διπλωμάτες της ΕΕ, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. 

 

«Το νωρίτερο στις αρχές Οκτωβρίου» και όχι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη η έκθεση της Τρόικα για τα μεταρρυθμιστικά βήματα της Ελλάδας, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα. 

 

Η Rheinische Post, που επικαλείται καλά πληροφορημένο ευρωπαίο διπλωμάτη, αποδίδει αυτή την καθυστέρηση στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. «Τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων θα μπορούν να εφαρμοστούν το νωρίτερο εντός του Σεπτεμβρίου», αναφέρεται στο δημοσίευμα.


Από την πλευρά της η Κομισιόν υπογραμμίζει ότι η έκθεση της Τρόικα, η οποία επιστρέφει στην Ελλάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες, ώστε να ολοκληρωθεί, όπως μεταδίδει το Reuters. 

«Η Τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ξεκινήσει την τελική φάση της αναθεώρησης του προγράμματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Simon O' Conor και πρόσθεσε: «Πραγματικά δεν μπορώ να σας δώσω πιο συγκεκριμένες πληροφορίες από αυτό. Θα πρέπει να περιμένετε ότι για την αποστολή θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες, αλλά δεν μπορώ να σας πω εάν θα είναι τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που καταγράφεται».