Ανησυχεί για την ασφάλεια των καταθέσεών του στις σλοβενικές τράπεζες ένας στους τρεις Σλοβένους, σύμφωνα με δημοσκόπηση για τον τηλεοπτικό σταθμό POP TV, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ντέβνικ της Λιουμπλιάνας. 

 

Σε ερώτηση για την αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, το 41% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησε πως δεν εκτιμά ότι η κατάσταση είναι τόσο κακή ώστε να μεταφέρουν κάπου αλλού τις αποταμιεύσεις τους.

 

Ωστόσο, οι μισοί από τους ερωτηθέντες δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για την ασφάλεια των καταθέσεών τους, με το 27% αυτών να πιστεύει ότι δεν είναι πλέον ασφαλείς και το 23% να συμφωνεί πως θα ήταν καλύτερο να μοιράσει τις καταθέσεις του σε ξένες τράπεζες.

 

Η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο τραπεζικό σύστημα είναι χαμηλότερη μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος Λίστα Πολιτών (DL), από το οποίο προέρχεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνεζ Σούστερσιτς.


Μάλιστα, μόλις το 36% αυτών θεωρεί την κατάσταση στον τραπεζικό τομέα μη κρίσιμη, ενώ το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 54% μεταξύ των υποστηρικτών του κυβερνώντος συνασπισμού των Δημοκρατών (SDS).