Οι διαπραγματεύσεις της Credit Agricole με την Κομισιόν και τις ελληνικές αρχές, σχετικά με την πιθανή πώληση της Εμπορικής Τράπεζας, συνεχίζονται, ενώ όπως δήλωσε ο CEO της γαλλικής τράπεζας, η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί σε μερικές εβδομάδες.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Credit Agricole, δεν έχουν αρχίσει συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις με κανέναν από τους «μνηστήρες». 


Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας, Jean-Paul Chifflet, δήλωσε πως μια συμφωνία για την Εμπορική μπορεί να επιτευχθεί με τη μία από τις τρεις ελληνικές τράπεζες που έχουν καταθέσει πρόταση, «σε μερικές εβδομάδες» και πρόσθεσε ότι ελπίζει η διαδικασία της πώλησης να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους.


Επιπλέον, σήμερα η γαλλική τράπεζα παρουσίασε τα αποτελέσματα β' τριμήνου.


Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζας το β' τρίμηνο υποχώρησαν κατά 67% στα 111 εκατ. ευρώ, λόγω επιβάρυνσης από το μερίδιο που κατέχει στην ιταλική τράπεζα Intesa Sanpaolo (ζημιά 427 εκατ. ευρώ), ενώ τα αποτελέσματά της επιβαρύνθηκαν για ακόμα μια φορά και από την Εμπορική (ζημιά 370 εκατ. ευρώ).
 

Επίσης, η Credit Agricole ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, τον Ιούλιο, μέσω της καθαρής χρηματοδότησής ύψους 4,6 δισ. ευρώ στην τράπεζα, ενώ κάποια από τα ναυτιλιακά δάνεια της Εμπορικής θα μεταφερθούν στη γαλλική τράπεζα από τον επόμενο μήνα.Σχετικό Θέμα: Οι γάλλοι θα κρίνουν το μέλλον της Εμπορικής