Σε υψηλό επίπεδο αναμένεται να παραμείνει τον Σεπτέμβριο η γερμανική καταναλωτική εμπιστοσύνη, καθώς τα επιτόκια που διαρμορφώνονται σε ιστορικό-χαμηλό, και η επίδραση της αύξησης των μισθών, ενθαρρύνουν τους Γερμανούς να ξοδεύουν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Reuters. 

 

Ο δείκτης του γερμανικού ομίλου ερευνών GfK που καταγράφει το μελλοντικό καταναλωτικό κλίμα, παρέμεινε αμετάβλητος στις 5,9 μονάδες το Σεπτέμβριο έναντι του Αυγούστου.

 

Τα στοιχεία απέδειξαν ότι οι Γερμανοί καταναλωτές γίνονται όλο και πιο ανήσυχοι ότι η γερμανική οικονομία θα περιέλθει σε ύφεση, επηρεασμένοι από τα προβλήματα της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας, παρά τη σχετική οικονομική ευελιξία της Γερμανίας.

 

 

Πηγή:www.capital.gr

Ο υποδείκτης οικονομικών προσδοκιών υποχώρησε σημαντικά και σε μεγάλο βαθμό για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, στις -18,9 μονάδες από τις -5,6 μονάδες τον Ιούλιο.

 

Ο υποδείκτης προσδοκιών εισοδήματος υποχώρησε ηπίως τον Αύγουστο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στις 31,6 μονάδες από τις 36,3 μονάδες τον Ιούλιο. Ο υποδείκτης τάσεων για αγορά, υποχώρησε οριακά στις 33,1 μονάδες από τις 35,8 μονάδες τον Ιούλιο.