Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών είχαν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, με ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ να τίθενται στην πρώτη γραμμή των αποκρατικοποιήσεων, όπως αποφασίστηκε.

Οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με στελέχη του, αναφέροντας ότι «ξεκινάμε Σεπτέμβριο. Θα έχουμε εξελίξεις και θα έχουμε προχωρήσει αρκετά έως το τέλος του έτους».

Οι αποκρατικοποιήσεις των δύο εταιρειών, σύμφωνα με τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, αναμένεται αφ' ενός να συνεισφέρουν σημαντικά στα δημόσια έσοδα και στη μείωση του δημοσίου χρέους και αφ' ετέρου να δώσουν το «στίγμα» της πολιτικής βούλησης για την ταχεία προώθηση του όλου προγράμματος. Αν και, η πιο «ώριμη» αποκρατικοποίηση θεωρείται αυτή του IBC (πρώην Διεθνές Κέντρο Τύπου) και αναμένεται να υλοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στη σύσκεψη, στην οποία από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ μετείχαν ο πρόεδρος του Ταμείου, Τάκης Αθανασόπουλος, και ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Εμίρης.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν ο κατάλογος των αποκρατικοποιήσεων για τα ακίνητα του Δημοσίου, καθώς και η προετοιμασία των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων, τόσο για τη δυνατότητα μείωσης της συμμετοχής του Δημοσίου σε εταιρείες που τίθενται σε καθεστώς αποκρατικοποίησης, όσο και για την επίλυση των άνω των 70 ρυθμιστικών εκκρεμοτήτων, οι οποίες αφορούν σε κρατικές ενισχύσεις, χωροταξικά ζητήματα κ.λπ.

Στο τραπέζι των συνομιλιών δεν έπεσε το θέμα της αξιοποίησης ακατοίκητων νησιών.