Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων και του οικονομικού επιτελείου προκειμένου να «κλειδώσει» οριστικά το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, το οποίο θα παρουσιαστεί στους επικεφαλείς της τρόικας, οι οποίοι καταφθάνουν στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, για τα μέτρα έπεσε στο τραπέζι, η πλήρης κατάργηση του συνόλου των δώρων (Πάσχα, Χριστουγέννων, καλοκαίρι) για όλους τους συνταξιούχους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αλλά και τους δημοσίους υπαλλήλους.

Παράλληλα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο περικοπής των κύριων συντάξεων, με οροφή που θα ξεκινά από τις συντάξεις των
 700 ευρώ καθώς η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να πληγούν εκ νέου οι χαμηλές συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση υπήρξαν διαφωνίες για το ΕΚΑΣ και τα ειδικά επιδόματα ανεργίας, καθώς και ενστάσεις στις περικοπές των αναπηρικών επιδομάτων. 

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Αριστερά φέρεται να κατέθεσε πρόταση για 
κλιμακωτή περικοπή των δώρων στους χαμηλοσυνταξιούχους. Φέρεται, επίσης, να ζήτησε μεγαλύτερες περικοπές στις προμήθειες Υγείας, στην Άμυνα αλλά και στο μισθολόγιο των ιερέων. 

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, o αναπληρωτής υπουργός Χ.Σταϊκούρας, ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Π.Τσακλόγλου, ο γενικός γραμματέας Γ.Μέργος και οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων: Φ.Σαχινίδης, Γ.Κουτρουμάνης και Χ.Πρωτόπαπας (ΠΑΣΟΚ) και Δ.Χατζησωκράτης (ΔΗΜΑΡ).

Το πρωί της Πέμπτης θα ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομμάτων και θα ακολουθήσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό των εκκρεμών μέτρων ύψους 4,6 δισ. ευρώ, από το συνολικό πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.