Θα δοθεί η επιμήκυνση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα, εάν η χώρα δείξει ότι υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, χωρίς όμως πρόσθετη χρηματοδότηση, αναφέρουν οι Financial Times σε κύριο άρθρο τους.

 

Στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα απ' όσα θεωρούν πολλοί, καθώς το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μειώνεται και το πρωτογενές έλλειμμα έχει σχεδόν εξαλειφθεί. 

 

Οι πολιτικές για τη διάσωση θα αλλάξουν σημαντικά, αν η Ελλάδα πετύχει σύντονα πρωτογενές πλεόνασμα, προσθέτει το άρθρο. 

 

Μία διακοπή της χρηματοδότησης θα ήταν λιγότερο κρίσιμη στην περίπτωση αυτή, καθώς θα οδηγούσε μεν σε μία αναγκαστική αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά θα ήταν λιγότερο επώδυνη σε σχέση με το αν υπήρχε ένα μεγάλο κενό χρηματοδότησης.

 

Το σημαντικό είναι ότι μία χρεοκοπία δεν θα χρειαζόταν να οδηγήσει σε μία έξοδο από το ευρώ, αναφέρει το άρθρο. 

 

Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και ιδιαίτερα στην περίπτωση που η Ευρωζώνη προχωρήσει στην τραπεζική ένωση, η Ελλάδα δεν θα έχει να κερδίσει τίποτε από την έξοδό της από το ευρώ σε περίπτωση χρεοκοπίας. Η επιστροφή στη νέα δραχμή είναι λιγότερο πιθανή από ότι θεωρούν οι αγορές, καταλήγει το κύριο άρθρο της εφημερίδας.