Μείωση τριών ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψε τον Αύγουστο ο συνολικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Σλοβενία, έπειτα από μία περίοδο βελτίωσης που σημείωσε τον Ιούλιο.

Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις -19 μονάδες, μειωμένος κατά 12 μονάδες έναντι του Αυγούστου του 2011 και βρέθηκε 18 μονάδες κάτω από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο, ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία της Σλοβενίας.

Παρά τις αυξομειώσεις, η τάση του δείκτη παραμένει αρνητική από το τέλος του 2011, προσθέτει η Στατιστική Υπηρεσία.

Τον Αύγουστο, οι επιμέρους δείκτες κινήθηκαν πτωτικά έναντι του Ιουλίου, καθώς και των προηγούμενων τριών μηνών, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο επιμέρους δείκτης της μεταποίησης σημείωσε μείωση δύο μονάδων τον Αύγουστο έναντι του Ιουλίου, ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψε πτώση 13 μονάδων. Ο δείκτης του λιανεμπορίου σημείωσε πτώση μίας μονάδας έναντι του Ιουλίου και τεσσάρων μονάδων σε ετήσια βάση.Ο δείκτης εμπιστοσύνης για τον τομέα των υπηρεσιών απώλεσε τρεις μονάδες τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο και 19 μονάδες σε ετήσια βάση.

Αντίθετα, ο δείκτης για τις κατασκευές σημείωσε βελτίωση, με αποτέλεσμα να κερδίσει επτά μονάδες σε ετήσια βάση, ενώ η προοπτική του για το επόμενο τρίμηνο παραμένει θετική.