Η ανάκαμψη στις ΗΠΑ, τα δημοσιονομικά προβλήματα στην Ευρωζώνη και η ανάπτυξη στην Κίνα παρουσιάζουν αισθητή βελτίωση, αναφέρει η Goldman Sachs σε έκθεση για τις επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες αγορές. 

 

Για την Ευρωζώνη, η άποψη της αγοράς σχετικά με τους κινδύνους σε επίπεδο κρατών και χρηματοοικονομικού τομέα σημειώνει σταδιακή βελτίωση, ύστερα από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στα τέλη Ιουλίου. 

 

Την ίδια περίοδο άρχισε να αντιστρέφεται και το κλίμα όσον αφορά στην οικονομία των ΗΠΑ, λόγω της δημοσιοποίησης οικονομικών στοιχείων που έχουν υπερβεί τις προσδοκίες των αναλυτών. 

 

Επίσης, για την οικονομία της Κίνας η άποψη της αγοράς έχει αρχίσει να σταθεροποιείται τον τελευταίο καιρό, παρόλο που η βελτίωση είναι λιγότερο αισθητή, καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία και η αβεβαιότητα σε επίπεδο πολιτικής επισκιάζουν το επενδυτικό κλίμα. 

 

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες αγορές εμφανίζουν ικανοποιητικές προοπτικές, οι οποίες θα βελτιώνονται όσο υποχωρούν οι κίνδυνοι στη Δύση και την Κίνα. 

 

Τέλος, σημειώνει ότι αυτό που χρειάζεται είναι η ενίσχυση της διάθεσης ανάληψης κινδύνων από τους επενδυτές.