«Η αποστολή του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για να ολοκληρώσει τον πρώτο έλεγχο του προγράμματος της Ελλάδας», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, εκφράζοντας στήριξη προς την Ελλάδα.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα καθώς η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για δίκαια και ισορροπημένα μέτρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

«Η τρόικα θα συζητήσει με τις ελληνικές αρχές για τα δεδομένα και τις προοπτικές της σημερινής κατάστασης καθώς και για το σχεδιασμό των επόμενων βημάτων» είπε ακόμα, ενώ δεν ανέφερε το πότε θα είναι έτοιμη η έκθεση των δανειστών.

Ο κ. Ράις συμπλλήρωσε ότι και η τρόικα θα επικεντρωθεί στη μείωση του ελλείμματος, στα διαρθρωτικά μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, καθώς και για την εξασφάλιση μόνιμης και υψηλότερης ανάπτυξης.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε ότι υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερη χαλάρωση στη νομισματική πολιτική της Ευρώπης, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις θα μειωθούν. 

Επίσης, υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ αναμένει περαιτέρω οδηγίες από την ΕΚΤ για τον «ορισμό του τυπικού μέρους της δέσμευσής της να προσφέρει κι άλλη μη συμβατική υποστήριξη».