Ευρωπαϊκή Πίστη: Αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων στο 6μηνο

Ευρωπαϊκή Πίστη: Αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων στο 6μηνο
Αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων καθώς και στα κέρδη προ φόρων εμφάνισε η Ευρωπαϊκή Πίστη το α΄ εξάμηνο του 2012, σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης με δύο εκλογικές αναμετρήσεις, που είχε σαν αποτέλεσμα τη συνέχιση της συρρίκνωσης της παραγωγής του ασφαλιστικού κλάδου κατά -7,9%, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε σημαντικά κατά 22,3% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011 και διαμορφώθηκε στα 80,7 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων έκλεισαν στα 4,6 εκατ. ευρώ έναντι 3,1 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2011, αυξημένα κατά 46,7%.

Η καθαρή θέση της εταιρείας διαμορφώθηκε στο ποσό των 43,6 εκατ. ευρώ αυξημένη κατά 8,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Το σύνολο του ενεργητικού διαμορφώθηκε στα 275,2 εκατ. ευρώ έναντι 242,9 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2011, αυξημένο κατά 13,3%, ενώ τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 8,7% σε σχέση με την 31/12/2011.

Όπως σημειώνεται η φερεγγυότητα και η ταμειακή ρευστότητα της εταιρείας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, όντας αλώβητες από την παρατεταμένη ύφεση της Ελληνικής οικονομίας. Η εταιρία παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στον ασφαλιστικό κλάδο, είναι αισιόδοξη ότι θα επιτύχει τους οικονομικούς της στόχους για το τρέχον έτος.Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο