Ανοιχτός στο ενδεχόμενο τρίτου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης εμφανίστηκε ο Ben Bernanke, διοικητής της Federal Reserve, στην έναρξη της ομιλίας του στο Jackson Hall. Ωστόσο, δεν δεσμεύτηκε για συγκεκριμένα μέτρα. 

 

Όσον αφορά στη στασιμότητα της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, ο κ. Bernanke εμφανίστηκε ανήσυχος και χαρακτήρισε την ανάπτυξη στην απασχόληση «άτονη» και την οικονομία της χώρας «κάθε άλλο παρά ικανοποιητική». 

 

Ο ίδιος εκτιμά ότι ο κόστος από έναν νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης δεν είναι τόσο υψηλό, δηλώνοντας ότι το πρόγραμμα έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να «στηρίξει ουσιαστικά» στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.
 

«Εάν λάβουμε υπ’ όψιν τις αβεβαιότητες και τους περιορισμούς στα εργαλεία άσκησης πολιτικής της Fed, [η κεντρική τράπεζα] θα λάβει τα πρόσθετα μέτρα πολιτικής που χρειάζονται με στόχο την τόνωση της οικονομίας και τη διασφάλιση μιας βιώσιμης βελτίωσης των συνθηκών στην αγορά εργασίας, στο πλαίσιο της σταθερότητας των τιμών», δήλωσε από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου των κεντρικών τραπεζιτών ο κ. Bernanke.