Το φθινόπωρο για την Ευρωζώνη προβλέπεται «θερμό», σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal για την ευρωπαϊκή κρίση. 

 

«Η Ευρωζώνη έχει δει πολλές στιγμές ζωτικής σημασίας από την εμφάνιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα στις αρχές του 2010, αλλά υπάρχουν λόγοι να πιστεύει κανείς ότι τα γεγονότα αυτού του φθινοπώρου είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αναφέρει το ρεπορτάζ.

 

Με την Ισπανία και την Ελλάδα στα σχοινιά οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν άκαμπτες επιλογές. Οι κεντρικοί τραπεζίτες θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα αποβάλουν την προηγούμενη προτίμηση τους για περιφρουρούμενη δράση και θα τρέξουν σε διάσωση με ένα μεγάλο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων» γράφει η WSJ.

 

Παράλληλα, σημειώνει ότι και οι πολιτικοί θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα προωθήσουν περαιτέρω την ολοκλήρωση της Ευρωζώνης, που σημαίνει ότι θα πληρώσουν τα «λάθη» των υποχρεωμένων κρατών. 

 

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι μία πρώτη γεύση των εξελίξεων θα δοθεί την Πέμπτη όταν συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

 

Όσον αφορά στην Ελλάδα η εφημερίδα εκτιμά ότι οι επιλογές της Αθήνας είναι περιορισμένες και η χρονική επιμήκυνση σημαίνει περισσότερα χρήματα. 

 

«Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θέλει περισσότερο χρόνο. Αυτό τελικά σημαίνει περισσότερα χρήματα και η υπομονή της Ευρώπης εξαντλείται». 

 

Τέλος, αναφέρει ότι εάν δεν χαλαρώσουν οι όροι για το ελληνικό πρόγραμμα τότε παραμένει η πιθανότηταγια τη χώρα μας να εγκαταλείψει το ευρώ.