Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκμεταλλευτεί την «ευκαιρία» που της έχει παρουσιαστεί από την πρόσφατη σχετική ηρεμία στις χρηματαγορές για να αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην ευρωζώνη, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Πιερ Κάρλο Παντοάν.

«Νομίζω ότι είναι τώρα καιρός οι Ευρωπαϊκές αρχές να ασκήσουν σθεναρές πιέσεις προς μια λύση», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
 

Η τοποθέτησή του έγινε λίγες ημέρες πριν από μια σύνοδο του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ που χαρακτηρίζεται κρίσιμη, αφού αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την επανέναρξη του προγράμματος αγοράς κρατικού χρέους.
 

Ο Παντοάν είπε πως ο ΟΟΣΑ ανέμενε έναν πολύ δύσκολο Αύγουστο στις αγορές, ειδικά σε ό,τι αφορά τα ομόλογα της Ισπανίας και της Ιταλίας, αλλά αυτό δεν συνέβη.


«Είναι καιρός να εκμεταλλευτούμε αυτό που μοιάζει να είναι ένα πιστωτικό άνοιγμα από πλευράς των αγορών σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ευρώπη, είναι πολύ σημαντικό οι αρχές να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία» που τους παρουσιάστηκε, είπε ο Ιταλός οικονομολόγος, που κατέστησε σαφές ότι υποστηρίζει τις παρεμβάσεις της ΕΚΤ στις αγορές κρατικών τίτλων.

Πηγή: naftemporiki.gr