Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα προξενούσε εξαιρετικά δύσκολα προβλήματα, αναφέρει οομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, σε σημερινή του συνέντευξη στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), εκφράζοντας συγχρόνως επιφυλάξεις για την πρόσφατη πρόταση του αυστριακού υπουργού Εξωτερικών, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, για δημιουργία μηχανισμού αποπομπής «απείθαρχων» χωρών από την ευρωζώνη. Για να απαντηθεί το ερώτημα, αν θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, θα πρέπει να αναμένεται η έκθεση της τρόικας, σημειώνει ο κ. Φίσερ στη συνέντευξή του.

Όπως τονίζει, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπεται να εκλαμβάνεται ως «τόπος διερχομένων», όπου κάποιος «εισέρχεται και κατόπιν εξέρχεται», κάτι που θα ήταν, κατά την άποψή του, «πολύ προβληματικό». 

Προσθέτει δε, πως η φιλοσοφία της ΕΕ έγκειται στο ότι η διαδικασία ενσωμάτωσης θεωρείται μη αναστρέψιμη και αυτός είναι ο λόγος που στην ισχύουσα Ευρωπαϊκή Συνθήκη δεν προβλέπεται μια δυνατότητα αποκλεισμού μελών.