Τεράστια άνθιση γνωρίζει το τελευταίο διάστημα η αγορά πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο, με τους κατασκευαστές να αναμένουν την ολοκλήρωση 15.000 διαμερισμάτων κατά την επόμενη δεκαετία εν μέσω εκτίναξης της ζήτησης από το εξωτερικό, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg επικαλούμενο τη συμβουλευτική EC Harris LLP.


Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κατασκευαστικά έργα που αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη δεκαετία εκτινάχτηκαν κατά 70% σε σχέση με πέρυσι και πλέον οι εταιρείες αναμένουν να κατασκευάσουν έργα συνολικής αξίας 38 δισ. λιρών ή 60 δισ. δολαρίων. Από αυτά, περίπου 3.800 κατοικίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2016, αριθμός μεγαλύτερος του επταπλάσιου των συνολικά 500 έργων που κατασκευάστηκαν φέτος.

«Ο αριθμός των παραγγελιών που υπάρχει είναι πραγματικά πρωτοφανής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Mark Farmer, επικεφαλής του τμήματος ακινήτων της EC Harris, ενώ πρόσθεσε «Το χρήμα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αγορά πολυτελών κατοικιών σο Λονδίνο».

Σημειώνεται ότι, οι τιμές των ακινήτων στις ακριβές περιοχές του Λονδίνου έχουν ενισχυθεί κατά 49% σε σχέση με το χαμηλό του Μαρτίου του 2009 και είναι κατά 14% αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο υψηλό του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της Knight Frank LLP.


Πηγή: Capital