Αισιόδοξος για την σλοβενική οικονομία ο επικεφαλής της ΕΤΑΑ

Αισιόδοξος για την σλοβενική οικονομία ο επικεφαλής της ΕΤΑΑ
Αισιόδοξος για την ανάκαμψη της σλοβενικής οικονομίας εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) Σούμα Τσακραμπάρτι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων STA.

Ο κ. Τσακραμπάρτι υπογράμμισε πως την τελευταία εικοσαετία η Σλοβενία έχει να επιδείξει οικονομικά επιτεύγματα και εμφανίστηκε βέβαιος πως και σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η χώρα θα επανέλθει στο σωστό «μονοπάτι», χωρίς βοήθεια από το εξωτερικό.

Ο επικεφαλής της ΕΤΑΑ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε ποσοστό κάτω του 3% του ΑΕΠ, τονίζοντας πως πρόκειται για μέτρο που είναι αναγκαίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ιδιωτικός τομέας διαδραματίζει σημαντικότερο- έναντι του ιδιωτικού- ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας. Γι' αυτό το λόγο, πρόσθεσε, πρέπει να δοθεί έμφαση στην αναδιάρθρωση τομέων όπως ο τραπεζικός, με στόχο την προσέλκυση περισσότερου ιδιωτικού κεφαλαίου.

Μάλιστα, για τον τραπεζικό τομέα αναγκαία είναι- κατά τον κ. Τσακραμπάρτι- η μείωση του κρατικού μεριδίου σε εμπορικές τράπεζες, με στόχο την ενθάρρυνση ιδιωτών επενδυτών. Όμως, η αποχώρηση του κράτους από τις τράπεζες πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο, προκειμένου οι επενδυτές να μη χάσουν την εμπιστοσύνη τους στο σλοβενικό τραπεζικό σύστημα, ξεκαθάρισε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο