Οι πιστωτές της Πορτογαλίας δηλώνουν διατεθειμένοι να προσαρμόσουν το σχέδιο διάσωσης της χώρας στην οικονομική συγκυρία, ανέφερε βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας ύστερα από μια συνάντηση με την τρόικα που εκπροσωπεί τους δανειστές της χώρας.


«Η τρόικα έδειξε την ευελιξία της ώστε το πρόγραμμα να προσαρμοστεί στις συνθήκες της οικονομίας και την εξέλιξή της αφότου υπεγράφη το μνημόνιο τον Μάιο του 2011», δήλωσε ο βουλευτής Μιγκέλ Φρασκίλιο, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του PSD (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα).
 

Η τρόικα άρχισε την περασμένη Τρίτη την πέμπτη αποστολή αποτίμησης της πορείας  εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων οι οποίες προβλέπονταν σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό της Πορτογαλίας, που της χορηγήθηκε τον Μάιο του 2011, καθώς η κυβέρνηση πασχίζει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό.
 

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα στο 4,5% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους, και στο 3% το επόμενο έτος, στόχοι όμως που φαίνεται να υπονομεύονται από τη μείωση των φορολογικών εσόδων.