Με τέσσερα αυστηρά κριτήρια θα δίνεται το επίδομα θέρμανσης, η καταβολή του οποίου θα κοστίσει συνολικά περίπου 150 εκατ. ευρώ.


Ωστόσο, ακόμα και αυτό το κονδύλι – που είναι μικρό σε σχέση με τα προϋπολογιζόμενα παραπάνω έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ του Δημοσίου από την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης – δεν έχει ακόμα βρεθεί και αναζητείται.

Σύμφωνα με τα «Νέα», τον φετινό χειμώνα θα διαμορφωθούν τιμές - φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης μετά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης. Οι τιμές θα αγγίξουν τα 1.400 ευρώ το χιλιόλιτρο από 1.000 ευρώ που διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο την περσινή χειμερινή περίοδο – αύξηση 40%.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που συμμετείχαν από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος για φορολογικά θέματα Ανδρέας Μακρυπίδης και ο Σάκης Παπαθανασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, αποφασίστηκε ότι τα τέσσερα κριτήρια πάνω στα οποία θα βασιστεί η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης θα είναι η γεωγραφική περιοχή, το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των τέκνων που προστατεύει ο δι- καιούχος του επιδόματος (τρίτεκνος, πολύτεκνος κ.λπ.) και η επιφάνεια της κατοικίας.

Τα κριτήρια θα λειτουργούν συνδυαστικά, δηλαδή θα πρέπει κάποιος για να λάβει το επίδομα να εμπίπτει και στις τέσσερις κατηγορίες.

Επίσης, αποφασίστηκε η καταβολή του επιδόματος να γίνει σε δύο δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται στα μέσα Οκτωβρίου και η επόμενη στα μέσα της χειμερινής σεζόν, ενώ ανοικτά παραμένουν σοβαρά ζητήματα όπως είναι το τελικό κονδύλι που θα αφορά το επίδομα θέρμανσης και τα όρια των τεσσάρων κριτηρίων για να ξεκαθαρίσει ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την επόμενη Τετάρτη θα επαναληφθεί η σύσκεψη για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.