Η Goldman Sachs προχώρησε σε υποβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, στον απόηχο των αδύναμων στοιχείων για την οικονομία της χώρας.

 

Ειδικότερα, η προοπτική ανάπτυξης αναθεωρήθηκε σε 7,6% από 7,9% για το 2012 και σε 8% από 8,5% για το 2013. Τις προβλέψεις για την ανάπτυξη σκιάζουν τα πρόσφατα στοιχεία για τις εξαγωγές, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε χαμηλά επίπεδα.
 

«Η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τους τελευταίους μήνες, καθώς οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τον κατασκευαστικό τομέα επιβραδύνουν περαιτέρω και η παγκόσμια ζήτηση υποχωρεί», αναφέρουν οι αναλυτές.
 

«Πιστεύουμε ότι η επιδείνωση των κυκλικών δεικτών και οι εξαγωγές που ήταν κατώτερες των προσδοκιών θα είναι οι δύο ανασταλτικοί παράγοντες που θα κρατήσουν την οικονομία σε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα τα προσεχή τρίμηνα», σημειώνεται στην έκθεση.
 

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η καταναλωτική ζήτηση έχει επωφεληθεί από την αύξηση του εισοδήματος, ωστόσο, το ποσοστό αποταμίευσης θα παραμείνει υψηλό για διαρθρωτικούς λόγους.