Συνέχεια στην καλή πορεία του ΟΛΠ με σημαντική αύξηση στη διακίνηση εμπορευμάτων στους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων και Αυτοκινήτων έδειξαν τα προσωρινά στοιχεία 8μήνου (Ιανουάριος-Αύγουστος 2012) των αρμόδιων Διευθύνσεων. 

Ειδικότερα: 

α) ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων σημείωσε αύξηση 34,4% και διακίνησε 436.244 TEU’s το 2012 έναντι 324.598 το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

β) Οι Σταθμοί Αυτοκινήτων διακίνησαν 296.293 οχήματα έναντι 277.415 το αντίστοιχο διάστημα του 2011 σημειώνοντας αύξηση 6,80%. 

Η αύξηση αυτή στο Car Terminal, παρά τη σημαντική μείωση των εισαγωγών αυτοκινήτων (-41,30%), οφείλεται στην πολιτική προσέλκυσης transit αυτοκινήτων που σημείωσε αύξηση 19,89% χάρις στην επέκταση του νέου Car Terminal στο Ν. Ικόνιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΛΠ.

Παρά τη δημοσιονομική κρίση, τη συνεχιζόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας αλλά και τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης διεθνώς, ο ΟΛΠ συνεχίζει με θετικά οικονομικά και μεταρρυθμιστικά βήματα τα οποία καθιερώνουν το λιμάνι του Πειραιά ως σημαντικό κόμβο στο χώρο της λιμενικής βιομηχανίας, όπως δήλωσε στη Γενική Συνέλευση τον Ιούνιο του 2012 ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ  κ. Γιώργος Ανωμερίτης.


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων 

Με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής καθηγητή κ. Κώστα Μουτζούρη, συναντήθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης. 
Στη σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν ο Αν. Δ. Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Παν. Πετρουλής και ο Γεν. Δ/ντής κ. Σταύρος Χατζάκος. 

Πέρα από τα θέματα της Λιμενικής Πολιτικής και τις γνωστές απόψεις της Διοίκησης του ΟΛΠ, όπως αυτές εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ τον Ιούνιο του 2012, ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε για το Επενδυτικό Πρόγραμμα 2012-2016, το οποίο εκτελεί οΟΛΠ, για τη συνεχή παρουσία του Οργανισμού στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Όργανα (ESPO, MedCruise) και για το πρόγραμμα εργασιών της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας. Ιδιαίτερη ανάλυση έγινε για την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας, για την επικράτηση της οποίας στη Μεσόγειο, απαιτείται μεγάλη προσπάθεια στα θέματα των λιμενικών περιφερειακών υποδομών.