Συνεχίζονται οι θετικές αναφορές για την Ελλάδα, αφού ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης, τόνισε ότι η χώρα μας, αλλά και η Ιρλάνδια και η Πορτογαλία έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδρο στη δημοσιονομική τους πολιτική. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στον τομέα των μεταρρυθμίσεων έχουν επιτευχθεί περισσότερα από όσα θεωρούσαμε εφικτό πριν από λίγα χρόνια.


Ειδικότερα, μιλώντας στην τελετή βράβευσης του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο Συνέδριο του Σαν Σουσί, στο Πότσνταμ, ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ευρώ θα επιβιώσει. «Το ευρώ είναι και θα παραμείνει σταθερό νόμισμα» τόνισε και πρόσθεσε ότι «όποιος επενδύει στο αντίθετο, θα χάσει», ενώ υπεραμύνθηκε της εφαρμοζόμενης διαχείρισης της κρίσης, τονίζοντας ότι «ο δρόμος είναι επώδυνος, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή» δήλωσε χαρακτηριστικά.Αναφέρθηκε παράλληλα στην ανάγκη ενίσχυσης της πολιτικής ένωσης στην Ευρώπη, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει μία «νέα, μοντέρνα διακυβέρνηση» στην ΕΕ, αλλά και στην εμπέδωση της κοινής δημοσιονομικής πολιτικής.
 
 


Ο Γερμανός υπουργός ανέφερε ακόμη ότι ως υπουργός Οικονομικών κράτους-μέλους της Ευρωζώνης δεν επιτρέπεται να σχολιάσει τον Διοικητή της ΕΚΤ, ενώ αναφερόμενος στις σημερινές σημαντικές ανακοινώσεις του κ. Ντράγκι στη Φρανκφούρτη, είπε χαριτολογώντας ότι, αν γνώριζε ότι θα συνέπιπταν με τη βράβευση, θα το είχε διαφορετικά.