Πάνω από 60 επενδύσεις στην Κίνα

Πάνω από 60 επενδύσεις στην Κίνα
Το πράσινο φως για 60 επενδύσεις σε έργα υποδομών έδωσε η Κίνα ώστε να δώσει ώθηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Συγκεκριμένα, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων έδωσε την έγκρισή της ώστε να προχωρήσουν επενδύσεις των οποίων η αξία εκτιμάται ότι ανέρχεται στο 1 τρισ. γουάν (157 δισ. δολ.), που αντιστοιχεί στο 2,1% του κινεζικού ΑΕΠ.


Η Κίνα, που βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή οικονομικά, αλλά και πολιτικά, θα κατασκευάσει μεταξύ άλλων αυτοκινητόδρομους, λιμάνια και αεροδρόμια. Εν τω μεταξύ, η χώρα προετοιμάζεται για αλλαγή ηγεσίας μετά από μία δεκαετία, ενώ αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα επιβράδυνσης με αντίκτυπο στη διεθνή οικονομία.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι το Πεκίνο πέτυχε – προς το παρόν τουλάχιστον – την αλλαγή του κλίματος. «Δεν είναι μόνο το μέγεθος των έργων, αλλά επίσης ότι οι ανακοινώσεις έγιναν μέσα σε δύο ημέρες δημιουργώντας μία μεγάλη ένταση, δήλωσε ο Zhang Ziweui της Nomura και συμπληρώνει «Σηματοδοτεί αλλαγή στην πολιτική στάση που γίνεται πλέον πιο προληπτική.»

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο