«Δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι έμποροι είναι καθημερινά και εντοπισμένα στο παρόν. Θέλουμε άμεσες ενέργειες στα προβλήματά μας και ισοδύναμα αναπτυξιακά μέτρα, γιατί στο τέλος θα καταλήξουμε να αναζητούμε μέτρα ...νεκρανάστασης της ελληνικής αγοράς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ενόψει των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης.

 

«Η φετινή ΔΕΘ αντικατοπτρίζει το βάθος της ύφεσης και το εύρος του αρνητικού κλίματος που χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά», σχολίασε ο κ. Κορκίδης και πρόσθεσε: «Ενδεικτικό τούτου αποτελεί το γεγονός ότι οι ιδιώτες εκθέτες έχουν μειωθεί κατά 40% σε σχέση με πέρσι, ενώ οι ξένες κρατικές συμμετοχές περιορίστηκαν μόλις σε δέκα. Όλα τα παραπάνω, ίσως είναι το ανησυχητικό προανάκρουσμα για το μέλλον και την ταυτότητα της Έκθεσης. Ωστόσο, η απουσία του Δημοσίου από τα περίπτερα μπορώ να πω ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού περιορίζεται η σπατάλη και διαμορφώνεται μια νέα στρατηγική, ώστε να μην χαθεί η "υπεραξία" της ΔΕΘ, ως απαραίτητου εργαλείου εξωστρέφειας και ενός πολύ σημαντικού οικονομικού γεγονότος».

 

Επισήμανε ότι οι «παραγωγικοί φορείς επισκεπτόμαστε τη Θεσσαλονίκη, αναμένοντας μια χαραμάδα ελπίδας σε αυτήν την πολύ σκοτεινή περίοδο που περνά η οικονομία της χώρας μας. Για το ελληνικό εμπόριο, η επόμενη περίοδος είναι κρίσιμη καθώς κρίνεται το μέλλον της ελληνικής μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας... Έχουμε πλέον κουραστεί να ακούμε μεγαλόπνοα σχέδια για την επιστροφή μας στην ανάπτυξη και να μην βλέπουμε έργα» και διαβεβαίωσε ότι «το ελληνικό εμπόριο θα συνεχίσει να δίνει το παρόν στις μεγάλες προσπάθειες της επόμενης περιόδου, ευελπιστώντας στην αναβάθμιση και εξέλιξη της ΔΕΘ, σε ένα διεθνές οικονομικό φόρουμ».