Διασταυρώσεις στοιχείων για 54.000 φυσικά πρόσωπα

Διασταυρώσεις στοιχείων για 54.000 φυσικά πρόσωπα

Σε έλεγχο και διασταυρώσεις στοιχείων σε 54.000 φυσικά πρόσωπα, που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα χρημάτων στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2012 που ξεπερνούν τα 22 δισ. ευρώ, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. 

 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του Υφυπουργού, Γιάννη Μαυραγάνη, του Ειδικού Γραμματέατου ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, και υπηρεσιακών παραγόντων, αποφασίστηκε η άμεση λήψη μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. 

 

Ειδικότερα, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα αρχίσουν - κατά προτεραιότητα- σε περισσότερα από 3.000 φυσικά πρόσωπα, που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα άνω του ενός εκατ. ευρώ ο καθένας. 

 

Για τις παραβάσεις που διαπιστώνονται από το ΣΔΟΕ προβλέπονται: δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, επιβολή πολύ υψηλών προστίμων και απόδοση στο Δημόσιο των φόρων που αναλογούν στα μη δηλωθέντα ποσά. 

 

Η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί προτεραιότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, τόσο για την αύξηση των εσόδων, όσο και για την απονομή κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο