«Αποφύγαμε την κατάρρευση της Ιταλίας και της Ευρώπης», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, μιλώντας στην εμπορική έκθεση Fiera del Levante στο Μπάρι. 

 

Ο κ. Μόντι υπογράμμισε πως «η χώρα του ξεκίνησε έναν πραγματικό πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής και εναντίον άλλων φαινομένων που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη προς τον πλησίον μας, προς όσους είναι πιο μακριά και προς το κράτος».

 

Ο ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Ιταλία συνέβαλε στο να υιοθετήσει η ΕΚΤ, με πλήρη σεβασμό στην αυτονομία της, πολιτικές που στοχεύουν εντονότερα στην ανάπτυξη και στην χρηματιστική σταθερότητα.

 

«Αν η χώρα από την οποία πολλοί θεωρούσαν ότι εξαρτιόταν η μοίρα του Ευρώ, έδειχνε ότι ήθελε να συνεχίσει την πεπατημένη, ότι δεν είχε επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υιοθετούσε μια εντελώς κλειστή στάση», σημείωσε ο κ. Μόντι.

 

Επίσης, επανέλαβε ότι «η ανάπτυξη είναι ο κεντρικός στόχος της κυβέρνησης, με μια κοινωνία και μια οικονομία που να λειτουργούν αποτελεσματικά, με ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις προς στήριξη της έρευνας».