«Στην Ελλάδα, γίνονται περισσότερα από όσα αντιλαμβανόμαστε εμείς από έξω» παραδέχτηκε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, σε σημερινή συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έστεραϊχ», διαφοροποιούμενη, για μια ακόμη φορά, από τη γνωστή, μέχρι πρόσφατα, σκληρή στάση της απέναντι στη χώρα μας.

Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα ληφθεί στη βάση της έκθεσης της τρόικας, που βρίσκεται τώρα στην Αθήνα. Απαντώντας στο ερώτημα αν θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος, τονίζει πως περισσότερος χρόνος σημαίνει, γενικά, περισσότερα χρήματα και αυτό δεν θα εγκρινόταν από τα εθνικά κοινοβούλια.


«Οι Έλληνες πρέπει να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα, στη βάση του οποίου και με τα χρήματα που ήδη έχουν εγκριθεί, θα σταθούν και πάλι στα πόδια τους» σημειώνει χαρακτηριστικά. Συμπληρώνει ακόμη, ότι αποφασιστικής σημασίας δεν είναι η χρονική διάρκεια, αλλά το να μην κοστίσει επιπλέον δισεκατομμύρια και επαναλαμβάνει ότι ισχύει μία σύμβαση με την Ελλάδα, την οποία θα πρέπει να τηρήσει, ενώ υπάρχει η προθυμία να παρασχεθεί στη χώρα, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τεχνική υποστήριξη, για παράδειγμα, στην οικοδόμηση ενός φορολογικού συστήματος.