Είτε η ΕΚΤ προχωρήσει σε μαζικές αγορές ομολόγων είτε όχι, η ευρωζώνη θα πληρώσει τελικά τεράστιο τίμημα, δήλωσε ο Jim Rogers, επενδυτής και συνιδρυτής του Quantum Fund με τον George Soros. Ο Rogers δήλωσε ότι «αυτοί οι άνθρωποι λένε τις ίδιες ανοησίες εδώ  και καιρό. Δεν πρόκειται για κάτι (απόφαση της ΕΚΤ για αγορές ομολόγων) που θα αλλάξει το παιχνίδι. Είναι καλό για την αγορά για περίπου ένα μήνα. Το χρέος συνεχίζει να πηγαίνει όλο και υψηλότερα και τελικά όλοι πρόκειται να πληρώσουμε ένα τεράστιο τίμημα».

Προειδοποίησε ότι το ράλι της αγοράς, το οποίο βλέπουν πολλοί ως ευκαιρία για να επιστρέψουν σε πιο ριψοκίνδυνα assets, θα είναι μόνο μια βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη.


«Δεν είναι για εμένα μια ευκαιρία για να βγάλω λεφτά. Δεν είναι καλό για τις αγορές και δεν πρόκειται να διαρκέσει. Κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες οι πολιτικοι της ευρωζώνης έχουν μια σύνοδο και λένε: οκ, τώρα όλα είναι καλά. Η αγορά ανεβαίνει, αλλά πλέον το βαρεθήκαμε αυτό, και το έχει βαρεθεί και η αγορά λίγο», τόνισε ο Rogers.